OSJETILA JE OGROMNE BOLOVE “DOLE”, imala simptome Lajmske bolesti, a onda je GINEKOLOG pronašao OVO

Tokom tog dvogodišnjeg perioda, izvadila sam jedan, a drugi je izašao sa njim, a nemam pojma koliko je taj drugi bio unutra.

Melanie Galeaz, 22, iz Masačusetsa, prvi put je podelila svoju šokantnu priču u sada viralnom TikTok video snimku.

 Ono kada sam slučajno ostavila tampon na dve godine, ali sam bukvalno bila tinejdžerka, napisala je autorka i dodala naslov “Samo za večeras” u tekstu na ekranu. “Nije moj najponosniji trenutak”.

Kratak snimak je zaradio više od 16,2 miliona pregleda i 28.000 komentara otkako je objavljen 8. decembra.

Mnogi korisnici TikTok-a bili su zbunjeni njenim priznanjem i pitali su se kako nije dobila sindrom toksičnog šoka (TSS) – veoma opasnu bakterijsku infekciju.

– Treba da ih menjate na svaka dva sata, a ne na dve godine, prokomentarisala je jedna osoba, dok je druga pitala:

– Kako nisi doživela toksični šok?

Galeaz je podelila celu priču u video snimku, priznajući da je provela godine misleći da su njeni ginekološki problemi povezani sa lajmskom bolešću.

– Kada sam bila mala, ujeo me jelenski krpelj i imala sam sve simptome lajmske bolesti, ali su rezultati testova malo zbunjivali, objasnila je ona.

Galeaz je rekla da su joj lekari dali lekove za lečenje simptoma i da je bila ‘dobro’ do svoje druge godine srednje škole.

– Počela sam da osetim sve ove bolove u telu i neke zaista odvratne stvari su se dešavale dole na jugu, priseća se ona.

– Otišla sam kod doktora, ali nisam baš spomenula probleme koji su se dešavali na jugu, za šta znam da je moja greška. Ali doktor me je zaista zanemario i bio je zao. Bilo je zaista neprijatno. Imala sam 14 godina, a ovo je bilo stvarno odvratno i sramotno, tako da jednostavno nisam htela da se bavim time. Samo sam se nadala da je to možda nešto povezano sa lajmskom bolešću i da bih to mogao da ignorišem uz lekove i da će nestati.

Lek nije rešio probleme

Galeaz je rekla da joj je lek koji je dobila pomogao kod bola, ali nije bilo poboljšanja njenih ginekoloških simptoma.

 Kada sam pod stresom zbog nečega, ignorišem to, tako da ne moram da se bavim time dok ne nestane. To zapravo nikada ne funkcioniše, posebno u ovom slučaju.

Dve godine kasnije, bila je apsolvent na koledžu i još uvek je imala problema. Ovog puta odlučila je da poseti ginekologa.

– Ona me je “otvorila”, pogledala unutra i udahnula u šoku, priseća se ona.

 Ja sam kao, “Pa, to nije ono što želiš da čuješ.” Ne želite da čujete da neko dahće kada gleda u vas. A onda je doktorka rekla “Imate tampon zaglavljen horizontalno ispod grlića materice”. I ja kažem, “Šta? Šta ste upravo rekli?” Recimo samo da je vađenje bolelo jer se rastvarao u meni, pa se stalno raspadao i bilo je tako neprijatno iskustvo.

Galeaz je primetila da joj ginekolog nije verovao kada je rekla da je tampon u njoj dve godine.

ginekolog

Foto: Profimedia

– Ona je rekla: “Ovo nije bilo zaglavljeno u tebi dve godine”. Kažem: “Pa, imam ove probleme već dve godine, pa ne znam šta da vam kažem”, objasnila je ona.

– To što mi ne veruje je potpuno pošteno. Iskreno, nemam dokaza. Ja i tampon smo se od tada razišli. Svi bolovi u mom telu, nije bila lajmska bolest. Čak ni ne mislim više da imam lajmsku bolest…

 Lekari misle da sam imala neku vrstu infekcije u telu od tampona, što ima smisla. To je bila samo reakcija mog tela. Za sve koji pitaju o mirisu… Ja dolazim iz porodice koja bi me apsolutno uništila zbog mirisa da je smrduckalo nešto. Znači da nije. Ponekad je jako loše mirisalo, i bila sam veoma tužna misleći da tako prirodno mirišem, pa sam smislila načine da to prikrijem i uspelo je.

Ako priča nije bila dovoljno šokantna, rekla je da je postojao period u kojem je kao tinejdžerka imala ukupno tri tampona u sebi.

– Tokom tog dvogodišnjeg perioda, izvadila sam jedan, a drugi je izašao sa njim, a nemam pojma koliko je taj drugi bio unutra. Tako da sam imala jedan u sebi dve godine, jedan u sebi nepoznato dugo, a jedan otprilike osam sati. To je priča. Budite dobri prema meni. Bilo je glupo, ali sam osetljiva. Ne budite zlobni, molila je ona na kraju videa, a prenosi Daily Mail.

sd.rs